duminică, 22 martie 2009

Costin Lazar


"Stiam ca se va vorbi despre gestul lui Lazar, deja se vorbeste in exces. Ce retin eu este stupizenia arbitrului. Asta poate sa creeze un precedent, nu mi se pare normal. Poate jucatorul minte, poate a jucat la pariuri! Inca un arbitru de-al nostru care s-a facut de ras. Noi exegeram, ar fi trebuit sa insistam mult mai mult pe gesturile de badaranie care se fac"


Nu mi-as fi dorit o secunda sa ma abat de la gestul lui Costin Lazar in detrimentul criticii aduse unui idiot pe care o data il respectam, dar ma simt nevoit sa o fac. Idiotul se numeste Radu Banciu (tot ce vreau sa spun despre el este ca apare la Sport.ro). Sunt foarte intrigat de modul de apreciere adusa unui om care incearca sa faca ceva pozitiv in tara asta. Gestul lui Costin Lazar (de a recunoaste ne-existenta unui penalty deja acordat de arbitru) este un gest extraordinar si deloc intalnit pana acum in fotbalul romanesc. Acest gest primeste din partea GSP nota 10 (a doua nota de 10 dupa Daniel Niculae in Rapid-Hamburg). Desigur fiind un gest de o mare raritate, toate reflectoarele merita sa fie indreptate spre Costin, un mare talent si un mare caracter, lucru dovedit daca mai era nevoie aseara. Diferenta intre gestul lui Lazar si gestul lui lovin (cu l mic) este de la + infinit la -infinit. Fair play-ul a disparut, de fapt nu stiu ca a existat vreodata in Romania. Pana aici totul pare sa se indrepte spre un curs firesc si civilizat al lucrurilor (gestul lui Lazar), dar unde este frustratul din poveste? Frustratul din poveste din nefericire a fost amintit mai sus. Mi se pare cel mai bun exemplu pentru care "nu dam inainte" vorba lui Tutza. Daca cineva incearca sa faca ceva bun in rahatul asta de tara, imediat este "achitat" de clasa sub mediocra. Trebuie sa fie un substrat pentru care cineva sa faca ceva bun, par sa zica ei. Daca maine ma voi duce sa donez haine la Crucea Rosie (alta poveste - va aparea curand), voi fi suspectat probabil ca fac asta pentru a avea ce povesti. Daca ajut o batrana sa treaca strada, fac asta ca sa fiu vazut. Si exemplele pot continua la nesfarsit. Deci clasa sub mediocra trebuie sa inteleaga din gestul lui Lazar ca a facut asta pentru ca scorul era 2-0 si ca poate a jucat la pariuri. Din cele intamplate ieri, erou nu trebuie sa fie Lazar, ci arbitrul. Ce inteleg eu din tot ce se intampla, este ca stagnarea in mocirla este cel mai potrivit lucru pe care putem sa-l facem. Mai are rost sa spun ca aseara la 2 grade Celsius circulau Mercedesuri decapotabile pe Magheru? Welcome to Romania!

2 comentarii:

  1. Ai mare dreptate mai Adriane..ce sa mai...oameni cinstiti ca noi mai rar:)

    RăspundețiȘtergere
  2. k adevarati rapidisti ce suntem am demonstrat inca o data k rapid e farmecul vietii..comparatia lui Lazar cu gusterul ala de lovin nu prea isi are rostu...dak era lovin in locu lui Lazar nici nu astepta sa fluiere arbitru k era cu mainile pe sus k dirijoru...nici nu are sens sa mai comentez...FZR

    RăspundețiȘtergere