duminică, 25 ianuarie 2009

Ski Brand Ranking





Am fost intrebat de foarte multe ori de catre prieteni in legatura cu cea mai buna marca de schiuri si ce le recomand. Batalia mare desigur este intre Atomic si Rossignol, un fel de batalie Adidas vs. Nike. Mai sunt si alte companii precum Head, Salomon, Voelkl etc. Din punctul meu de vedere Adidas este nr.1 din 2 motive: sponsor FIFA si UEFA si primele lor contracte au fost semnate cu Ilie Nastase :) si Franz Beckenbauer. Adidasul in ski este Rossignol. Fac aceasta comaparatie din punct de vedere al pietei de cumparare si anume piata din SUA care face diferenta la vanzarea de produse Nike, dar legenda Adidas este legenda! Ei, la fel este si in ski. Patria schiului stim cu totii ca este Austria, si toti sportivii austrieci (cei mai buni la schi) aleg implicit Atomic. Deci avantaj marketing Atomic. Rossignol se axeaza pe mai multe sporturi (Tenis, Snowboard, Squash) pe cand Atomic strict pe sporturile de iarna (Ski, Snowboard). Grupul Atomic a cumparat 3 companii (Colt-companie de bete, Koflach-clapari si Ess legaturi) formand o companie generala de ski cu numele tuturor produselor: Atomic. Mi se pare un mare avantaj in fata celor de la Rossignol. Pana aici a fost strict parerea mea. Urmeaza sa va prezint un clasament mondial al brandurilor de ski in functie de competitiile castigate de sportivii care merg pe diverse marci de schiuri.




World Cup Brand Ranking 2009




Ladies: 1.Head 1820 pct.


2.Atomic 1475 pct.


3.Rossignol 1455 pct.






Men: 1.Atomic 2955 pct.


2.Rossignol 2090 pct.


3.Head 1325 pct




Punctele reprezinta punctajul acumulat de sportivi care schiaza pe aceste "branduri" in urma clasarii dupa fiecare competitie. (Competitiile sunt: Slalom, Slalom urias, Supeg G, Coborare si Combinata alpina).




Enjoy winter!



2 comentarii:

  1. Adolph si Rudolf Dassler au creat primul lor adidas in 1920 in Herzogenaurach, Germania. Dupa primul adidas, Dassler a dobandit o reputatie foarte buna in acest domeniu, de fapt, Jesse Owens a castigat 4 medalii de aur in 1936 la Jocurile Olimpice, el purtand o pereche de pantofi Dassler.

    In 1948 Rudolf Dassler a inceput sa creeze faimosii adidasi Puma , in timp ce Adolph a creat faimoasa firma cu trei dungi: Adidas. Adolph a obtinut numele combinand porecla sa Adi cu primele trei litere ale numelui Dassler. Un an mai tarziu Adolph a incorporat logo-ul cu trei dungi, care este folosit pana in ziua de azi. Inainte ca Nelly sa scoata melodia Air Force 1, Run DMC purtau Adidas, le-au placut atat de mult incat in 1980 au scos melodia My Adidas.

    Run DMC aveau stilul lor: fara sireturi si cu limba scoasa, in cea mai mare parte a timpului Run DMC putea fi vazut purtand Superstars. Chiar si in ziua de azi modelul Adidas Superstar este asociat cu cultura Hip Hop. Azi marca Adidas are trei ramuri: Adidas Originals - cunoscauta si sub numele de Heritage Line, Adidas Performance - produse de ultima ora pentru linia de top a atletilor, si Adidas Y-3 - articole sportive si in trend cu moda in colaborare cu designerul Yohji Yamamoto.
    in cazul in care nu stiai detaliile

    RăspundețiȘtergere
  2. aaa...deci d-aia am tras eu atatea cazaturi pe partie (ca nu aveam placa head)...hmmm...si eu care credeam ca e din cauza ca m-am dat numa de 2 ori:)

    RăspundețiȘtergere